Přehled článků Život a vztahy všední život mládež zamyšlení

10 věcí, které bych si přál znát, když jsem byl mladší

K nejkrásnějším činnostem mého života patří učednické vedení mladé generace. Dělám to rád, protože mladí lidé, které vedu, jsou tak hladoví po duchovním vedení, že ho ze mě doslova tahají. Učednictví miluji také proto, že pomáhat druhým, aby byli úspěšní, mě nepopsatelně naplňuje. Dávat je opravdu požehnanější než přijímat.

ilustrační foto Azgek, Freepik

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Učednictví neznamená jen vést studium Bible nebo pomáhat někomu pochopit nějakou duchovní pravdu. Je to předávání života – sdílení moudrosti, kterou jste získali v průběhu let díky osobní zkušenosti. Něco takového dělají rodiče se svými dětmi a dělal to i Pavel pro Timotea a své učedníky v Korintu, Římě, Efezu a Filipech. Římanům řekl: „Toužím vás spatřit, abych vám mohl udělit nějaký duchovní dar k vaší posile...“ (Ř 1,11)

Často mladým klukům, které vedu, říkám: „Kéž bych to věděl, když mi bylo tolik, co je vám!“ A oni si uvědomují, jaké je požehnání, že dostávají dobré rady, které mohou uvádět do praxe. Pokud jim pomůžu vyvarovat se chyb, kterých jsem se sám dopustil, mohou mě překonat a vést si lépe než já. Chci, aby se můj strop stal jejich podlahou a aby se mohli dostat dál.

Když se mě ptají, co bych si přál vědět, když mi bylo 30, sdílím se s nimi o tyto myšlenky:

1. Nikdy nezanedbávejte Bibli.

Nejsilnější hlasy v naší dnešní kultuře ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné