Přehled článků Příběhy svědectví pastorace modlitba

„Tohle se tady běžně neděje...“ (osobní příběh)

Před 35 lety jsem se setkal s bratrem Jendou. Dnes už je to starý 87letý pán. V době, kdy uvěřil, byl učitelem hudby na základní umělecké škole, kde skrze něj uvěřilo několik učitelů. Pronajal si tam koncertní sál a začal tam dělat shromáždění. Občas mě pozval, abych tam sloužil, a tím jsme se sbližovali.

Pavel Čep

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

V posledních letech se jeho zdravotní stav začal zhoršovat a několikrát byl hospitalizován. Chodívám do nemocnic jako kaplan a bylo zajímavé, že kdykoli Jan ležel v nemocnici, přišel jsem právě na jeho oddělení, aniž bych věděl, že tam leží.

Před Vánocemi jsem dostal od Pána zvláštní pokyn, abych šel na urologii, a tak jsem poslechl. Po dvou hodinách, co jsem procházel pokoje, mluvil s lidmi a modlil se s nimi, už jsem byl unavený a chtěl jsem odejít. Z pokoje, který ještě byl přede mnou, zrovna vycházel jeden dědeček o hůlce. Nevěnoval jsem mu větší pozornost, ale vnímal jsem, že ještě mám jít na jeho pokoj. Tam byli dva pacienti a dvě prázdná rozestlaná lůžka. Dal jsem se do rozhovoru s prvním pacientem a ten po chvíli říká: „O to, co mi vyprávíte, by určitě měl zájem můj spolupacient,“ a ukázal na prázdnou postel vedle.

Když jsem se podíval na jmenovku a rok narození u toho lůžka, s překvapením jsem zjistil, že je to Jan. Vtom se otevřely dveře a do pokoje vešel o ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné