Přehled článků Zaostřeno filmy spasení

The Chosen: Seriál, který baví i burcuje

Také už se vám pod ruku (nebo spíš na obrazovku) dostal seriál o Ježíši The Chosen? Já o tomto filmařském počinu jsem slyšela z různých stran, ale docela dlouho mi trvalo, než jsem se přidala k divákům. Dříve než jsem se pustila do sledování samotného seriálu, zaujal mě samotný trailer. Už z upoutávky bylo vidět, že dílo je natočeno opravdu tak, aby mu moderní divák rozuměl, aby zabrnkalo na emotivní notu a vtáhlo člověka do děje.

foto © Angel Studios

Když se silná stránka stane slabinou

Zvědavost ve mně probuzená se nenechala dlouho pobízet, a tak jsem si stáhla mobilní aplikaci a pustila si první osmidílnou sérii. Od prvního okamžiku mě děj chytil za srdce, jednou jsem se zasmála, podruhé si povzdechla… Například žena soužená démonickými silami vzbuzovala soucit a pocity beznaděje, zároveň naháněla strach – o to silněji pak člověk spolu s ní prožil úlevu a úžas při vysvobození.

Dokázala jsem se docela dobře vžít do kůže Matouše, který si při své povaze a obdarování celkem přirozeně vybral povolání celníka, i když si tím vysloužil pohrdání od svých soukmenovců i vlastní rodiny. Bylo krásné pozorovat farizeje Nikodéma, jehož pečlivě vypracovaná logická víra se spoustou přísných pravidel byla podrobena potřebě přezkumu při setkání s Ježíšem a jeho skutky. Díky silně vykreslenému příběhu zadluže ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné