Přehled článků Příběhy církev pastorace závislosti kriminalita

Dimas Salaberrios: „Když jsem založil sbor, přestalo se v naší čtvrti vraždit“

Když jsem byl teenager, udělala na mě dojem knížka Davida Wilkersona „Dýka a kříž“. Vyprávění o newyorských gangsterech, jejichž život proměnilo setkání s Ježíšem, bylo sice z úplně „jiného světa“, ale mělo sílu a povzbuzovalo mě ve víře. Svědectví Dimase Salaberriose zní jako novější variace téhož příběhu: drogový dealer z New Yorku, který opakovaně „přežil svou smrt“, uvěřil a stal se evangelistou a pastorem. Když tenhle dvoumetrový chlap sdílí své historky, má skoro pořád pusu od ucha k uchu a srší z něj kilowatty energie. Dimas je živým svědectvím o Bohu, který mění životy, a své nadšení přenáší i na lidi okolo.

Salaberrios Dimas, FB Tiffany Hinton Salaberrios

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Z jakého prostředí pocházíte? Byla vaše rodina věřící?

Vyrůstal jsem ve slušné rodině, máma byla ředitelka na základce, bydleli jsme ve spořádané čtvrti. Moje matka chodila do kostela vždycky o Velikonocích. Spávala s Biblí pod polštářem, já jsem nechápal proč. Občas mi říkala, abych věřil v Boha, že je skutečný. Ale to bylo všechno.

„Bože, už nikdy nebudu prodávat kokain! Odteď už jen marihuanu!“

Už v dětství jste začal prodávat drogy. Jak jste se k tomu dostal?

Vždycky jsem miloval filmy. Když mi bylo deset, nadchl mě E. T. – Mimozemšťan. Steven Spielberg umí napsat příběhy, které člověka chytnou za srdce. A rok poté se objevil film Zjizvená tvář. Ten měl pro mládež omezenou přístupnost, nicméně já jsem ho viděl – a když jsem šel z kina, říkal jsem si: „Pokud se dá prodejem drog vydělat tolik peněz, tak to chci taky!“ Zanedlouho mi jeden kamarád řekl, že bráchovi šlohnul meskalin (halucinogenní droga) a jestli ho nechci pro ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné